+ 31 (0)6 19 47 24 80
Contact

Productdesign voor de exclusieve uitgave van een langverwachte videogame.

Wat hebben we gedaan:

Concept: Research, Art direction

Design: Packaging design, Graphic design, Editorial design

Content: Beeldbewerking, 3D renders

RK-CE-Box-Overview
The Challenge

Ruined King is onderdeel van de League of Legends game-franchise. Een videogame reeks met een toegewijde fanbase, die geïnteresseerd zijn in alles wat daarmee te maken heeft. Daarom werd er een Collector’s Edition uitgegeven met exclusieve producten geïnspireerd op de game.

Cook and Becker benaderde ons, om samen met hun team, het concept voor deze Collector’s Edition te ontwikkelen. Vervolgens hebben we dit doorvertaald naar een design in de stijl en wereld van de game, zodat het de trouwe League of Legends-fan direct aanspreekt.

RK-Box-1
RK-CloseUp-Edge
RK-CloseUp-Lock
Our Solution

Met de Collector’s Edition geven we fans een bijzondere unboxing beleving. De ‘treasure box’, letterlijk een schatkist, bestaat uit meerdere lagen met producten die je steeds verder meenemen in de wereld van Ruined King. Het design van zowel de box als de producten erin is tot in detail geïnspireerd op de karakters en het verhaal van de game. Van het slotje op de box, tot de pagina’s van het artbook.

RK-Box-Layer-1
RK-Mug-Cloth-Coin
RK-Notebook
RK-Box-Layer-2-2
RK-Box-Layer-3-2
RK-Box-CloseUo-Book
RK-Vinyl
NBd-WhiteSpace

The Ruined King artbook

Conceptschetsen van karakters, wapens en locaties laten zien hoe het design van de game tot stand is gekomen. Zoals de lagen van de box, duik je met elke pagina dieper in de ontwikkeling van Ruined King.

RK-Book-Cover-Open
RK-Book-Spread-1
RK-Book-Spread-2
RK-Book-Spread-3-def
RK-Book-Spread-4

Fans van de videogame hebben enthousiast gereageerd op de Collector’s Edition. Hiermee is een nieuwe standaard gezet voor de wijze waarop videogames op de markt worden gebracht.

Maarten Brands

CEO Cook and Becker

“Cook and Becker tilt de manier waarop entertainment merchandise wordt gemaakt, naar een hoger niveau. Van concept tot productie. Moan levert de kwaliteit die we zoeken, en ik was vooral onder de indruk van hun oog voor detail in alle aspecten van het ontwerp.”

Dinka Kay

Model, Actrice & YouTuber

“De aandacht voor detail toont de liefde die de ontwerpers in het design van de Ruined King’s Collector’s Edition hebben gestopt… Het was net alsof je een echte verborgen schat opende!”

Brandon Toh

Auteur van Geekculture.co

“Zelfs de box waar alle items inzitten is een lust voor het oog. Het bouwt de anticipatie op voor het openen van de box, en het stelt zeker niet teleur.”

swipe
RK-Coin-End

Meer weten:

Credits:

Uitgeverij: Cook & Becker

Creative direction: Maarten Brands

Productie packaging: Vrijdag Premium Printing

Artwork: Airship Syndicate

Lithografie: Marcel Salome, Re-Art