+ 31 (0)6 19 47 24 80
Contact

Het eerste en enige officiële boek over de oorsprong en wereldwijde faam van het gele icoon.

Wat hebben we gedaan.

Concept: Research, Prototyping, Art direction

Design: Graphic design, Editorial design, Packaging design

05-PACMAN-CE-Overview-signed
The Challenge

Nadat uitgeverijen Cook and Becker en BANDAI NAMCO besloten om Pac-Mans 40e jubileum te vieren met het eerste officieel gelicenseerde Pac-Man boek, doken auteurs Arjan Terpstra en Tim Lapetino in het leven van de gele happer.

Voor ons lag de uitdaging om dit rijke verhaal te vangen in een sterk concept en design. Want rechtdoen aan de historische impact van het meest iconische videogamekarakter aller tijden in één boek, was een grote vraag. Daarnaast moest het boek een breed en internationaal publiek aanspreken. Van gamers tot cultuurhistorici en van Japan tot Amerika.

PACMAN-SE-top-view-box
PAC-MAN-Interior-15
PAC-MAN-Interior-8
PAC-MAN-Interior-12
PAC-MAN-Interior-7
PAC-MAN-Interior-13
PAC-MAN-Interior-16
Our Solution

Door nauw samen te werken met de auteurs vonden we de juiste toon in tekst en beeld. We lieten ons daarbij inspireren door het kleurrijke design, de herkenbare figuren en speelse elementen uit de game. We hielden daarbij altijd een scherp oog op de leesbaarheid. Het lopende verhaal werd daarom afgewisseld met foto’s, schetsen en illustraties, waardoor de lezer 350 pagina’s lang geboeid blijft.

Pacman-Closeup-8
Pacman-Closeup-6
Pacman-Closeup-4
Pacman-Closeup-2

Echte Pac-Man spelers herkennen, verspreid over de opmaak, diverse visuele knipogen naar de game. Deze elementen dienen ook als navigatie door het boek, wat het leesplezier verhoogt.

Pacman-Closeup-9

Dat gevoel uit de 80’s, die PAC-MAN in die tijd zo’n unieke ervaring maakte en waarmee nieuwe groepen spelers zich massaal konden identificeren, kreeg een belangrijke rol in het design en de beleving van het boek.

Collectors Editie

We hebben met extra aandacht naar de buitenkant van het boek gekeken. Zo komt de collectors edition van het boek in een speciaal ontworpen Pac-Man-vormige verpakking, die er niet alleen cool uitziet in de boekenkast, maar ook een exclusieve arcademunt en een 7-inch vinylplaat huist.

Pac-Man-Unboxing
SLIPCASE-closeuptif
CE-closeup-2
Pac-Man-BlinkyCasette
Blinky-casette

Alle items in de collectors edition zijn gerangschikt in hapklare stukken, maar blijven dankzij het design één mooi geel geheel.

7inch
Pac-Man-arcade-token

Met een eerste oplage van 15.000 stuks in drie verschillende talen is Pac-Man: Birth of an Icon het verhaal achter het invloedrijke computerspel en vrolijke karakter.

Arjan Terpstra

Auteur: Pac-Man: Birth of an Icon

“Moan heeft zich op een professionele, ambachtelijke, vriendelijke en passievolle manier van deze taak gekweten, waarbij wij als opdrachtgever konden leunen op terzake doende feedback en creatieve ingevingen die telkens wat opleverden. 10/10 would recommend!”

Matt Gradner

Forbes

2021 Best Gaming Boek! De allereerste officiële geschiedenis van het wereldberoemde arcadespel en de definitieve kijk op ieders favoriete pil-popping, achtervolgde held. En jongen, wat is het prachtig!”

Christopher Borrelli

Chicago Tribune

“Een van de beste cadeauboeken om te geven in 2021! Pac-Man: Birth of an Icon doet precies wat een goed geschiedenisboek op de koffietafel zou moeten doen, het gaat diep in op elk aspect van een heel specifiek ding.”

Ernest Cline

Auteur: Ready Player One

Pac-Man: Birth of an Icon is een prachtig ontworpen en uitvoerig onderzochte visuele geschiedenis van de eerste rockstar in videogames!”

swipe
Pac-Man-Book-Back-w

Meer weten:

Credits:

Uitgeverij: Cook & Becker

Creative direction: Maarten & Ruben Brands

Auteurs: Arjan Terpstra & Tim Lapetino

Lithografie: Marcel Salome, Re-Art

Drukkerij: Graphicom