+ 31 (0)6 19 47 24 80
Contact

Digitale strategie en rebranding voor een van de grootste nieuwssites van Nederland

Wat we hebben gedaan

Concept: Merkstrategie, Social strategie

Design: Graphic design, Branding, UI & UX design

Content: Animatie & Film

NU-Rubrieken
The challenge

In 2016 positioneerde NU.nl zich als ‘de nieuwsautoriteit van alles wat je moet en wilt weten’. Maar hoe vertaal je die gedachte door naar social media zodat NU.nl ook buiten de eigen website overal herkenbaar is? Dat was de vraag die een van de grootste nieuwssites van Nederland bij ons neerlegde.

NU-Brand-Color
NU-Brand-Typo
NU-Brandguide-1
NU-Brand-App-1
NU-App-2
Our solution

Het antwoord was een rebranding die door middel van minimale stijlelementen het nieuws niet claimt maar structureert. Al het nieuws onder één klik. Met een uitgebreide brandguide en handige templates heeft NU.nl de middelen om de nieuwe branding consequent door te voeren. Hierdoor is het nieuws voor zowel de huidige site als nieuwe online platforms gebruiksvriendelijk en herkenbaar gemaakt.

NU-Video-1
NU-Video-2
NU-Instagram-Stories
NU-Instagram-Design-Post
NU-Instagram-Design-Video
NU-Instagram-Design-Quote
NU-Instagram-Slide

Zo heeft NU.nl niet alleen de mogelijkheid om snel actuele nieuwsitems te ontwikkelen voor ruim 7 miljoen unieke bezoekers per maand, ze hebben hiermee ook de standaard gezet voor de wijze waarop nieuwsitems gepresenteerd worden op andere online platforms als Facebook en Instagram.

Joost Geurtsen

Brandmanager NU.nl

“Moan heeft aan een half woord vaak al genoeg en wist onze vraag op een juiste manier door te vertalen naar een visuele strategie, die erg goed werkt voor alle platforms van NU.nl.”

NU-Post-Brandguide-2

Meer weten:

Credits:

Logo animatie: Jakob Roques
Video animatie: Bas Wijers