+ 31 (0)6 19 47 24 80
Contact

Een laagdrempelige en eerlijke online omgeving over hulpmiddelen bij ALS

Wat we hebben gedaan

Concept: Merkstrategie, Digitalestrategie

Design: Branding, UI & UX design, Front-end

Content: Tekst & Copy, Fotografie, Animatie & Film

ThuisALSThuis-tabletoverview
The Challenge

Mensen met de neuromusculaire aandoeningen ALS, PSMA en PLS krijgen in hun dagelijks leven te maken met steeds meer fysieke beperkingen. Hoe kunnen zij zo lang mogelijk actief blijven in een voor hun vertrouwde omgeving?

Samen met het ALS Centrum en het UMC Utrecht ontwikkelden wij daarom de website Thuis-Als-Thuis.nl. Een online en interactief huis om mensen een betere indruk te geven van de manier waarop een huis aangepast kan worden en wat de impact van hulpmiddelen is.

ThuisAlsThuis-Foto-Draaischijf-1
ThuisAlsThuis-Mobile-filter
ThuisAlsThuis-Closeup-Hal
ThuisAlsThuis-eethulp
The Solution

In de keuze voor de website hebben we ons laten leiden door gesprekken met verschillende ALS-patiënten en hun families. Met deze werkgroep hebben we een merkidentiteit met een laagdrempelige uitstraling en een warm karakter ontwikkeld. Een solide basis voor de verdere bouw van het huis. Van tekst tot icoon, van film tot foto, van stem tot muziek. Van behoefte naar website.

Website-Tablet-slide
Tour-3
Tour-1
Tour-2

Op de website wandelen bezoekers van kamer naar kamer en zien per vertrek welk hulpmiddel op wat voor manier toegepast kan worden. 

Thuis-AlsThuis-Gang
ThuisAlsThuis-Woonkamer-closeup
ThuisAlsThuis-Making-off

Alle kamers zijn gebouwd van papier. Een mooie metafoor, want hoewel papier fragiel oogt, biedt het onwijs veel mogelijkheden.

Thuis-AlsThuis-Slaapkamer

Om een oprecht beeld te geven zijn er meerdere mensen met ALS 
geportretteerd terwijl zij thuis gebruikmaken van hun hulpmiddelen.

Deze realistische scenario’s, gebaseerd op de ervaringen van de patiënten zelf, hebben geleid tot soms confronterende maar altijd eerlijke verhalen. Een goed balans tussen film, muziek en voice-over biedt een vriendelijke kijk in de leefomstandigheden van patiënten.

ThuisAlsThuis-edmar
ThuisAlsThuis-Erica
ThuisAlsThuis-astrid
ThuisAlsThuis-traplift
ThuisAlsThuis-zitfiets

De reacties op ThuisAlsThuis waren hartverwarmend. De site helpt mensen, op een fijne manier, in hun behoefte en vragen over hun thuissituatie.

Jonna Parren Kramer

Ergotherapeut, UMC Utrecht

“Door de persoonlijke betrokkenheid van Moan voldoet het eindproduct niet alleen aan alle eisen, maar verliep ook de samenwerking prettig en gezellig.”

Conny van der Meijden

ALS Patient Connected

“Als patiënt wil ik gedoseerd en veilig thuis kijken welke aanpassingen en hulpmiddelen ik in de toekomst misschien kan gebruiken. Nu kan ik dat op mijn eigen tempo. Zo helpt het mij ook die middelen te verwerken en te accepteren.”

Gera Hakkesteegt

Ergotherapeut, Rijndam Revalidatie

Het gebruik van de website maakt het als ergotherapeut laagdrempeliger om het gesprek aan te gaan, juist ook door de filmpjes waarin mensen met ALS figureren.

swipe
Woonkamer

Meer weten:

Credits:

Webdevelopment: Robbert Lokhorst
Camera en geluid: 31.1 Film
Fotografie: Merlijn van der Wardt
Voiceovers en muziek: Florian Wolff
Animatie: Suus Hessling